onsdag 10 februari 2021

”GERILLASPÖKET” mot vänsterns presidentkandidat i Ecuador tillagat i Washington men en ornitologexpert avslöjar CIA-manualen!

 

LENIN MORENO och JUAN GONZÁLEZ, det Nationella Säkerhetsrådet högste chef för den Västra Hemisfärens Avdelning i USA den 27 januari i år.



”GERILLASPÖKET” mot vänsterns presidentkandidat i Ecuador tillagat i Washington men en ornitologexpert avslöjar CIA-manualen!

TEGUCIGALPA / 2021-02-10 / DICK EMANUELSSON / I Washington kokade trion ihop Manualen för att smula sönder valkampanjen för vänsterns presidentkandidat i valet Ecuador de kommande fyra åren. USA satsade och satsar ALLT på att den psykologiska krigföringen ska ge resultat för USA kan inte förlora ännu en strategisk allierad på den latinamerikanska kontinenten. ALLA smutsiga metoder är tillåtna.

I Washington sammanträdde den avgående presidenten i Ecuador, LENIN MORENO, OAS´ generalsekreterare LUIS ALMAGRO och JUAN GONZÁLEZ, det Nationella Säkerhetsrådet högste chef för den Västra Hemisfärens Avdelning i USA, med andra ord en politisk ”tungviktare”, inte vem som helst.

Vad har han för intresse av att slösa av sin dyrbara tid med en uttjänad och avskydd statschef som bara har några månader kvar av sin mandatperiod? Och vad gjorde Almagro, generalsekreterare för vad Che Guevara karaktäriserade som ”USA:s Kolonialministerium”, OAS på detta möte?

”Vi talade för att stärka skyddet av medborgarskap och försvar av landet i detta viktiga samarbete”, uppgav Moreno på sina sociala nätverk utan att ge ytterligare detaljer.

Se Twitter: https://twitter.com/i/status/1356673118635515904


"MONTAGET" i norra Ecuador som ingår i den psykologiska krigföringen mot vänstern i Ecuador och den förre president Rafael Correa, som bannlysts av regimen.



”Till den slutliga segern, kamrat Andres!”

Nästan samtidigt publicerade det colombianska veckomagasinet Semana ett ”reportage” som bedömare i och utanför Colombia beskriver som en ”kalkering av dokument från den hemliga militära underrättelsetjänsten i samarbete med CIA”.

Enligt Semana hade den colombianska armén beslagtagit en dator efter att ha bombat och dödat en regional ledare av ELN-gerillan i länet Choco, på den colombianska stillahavskusten.

I datorn ska den dödade gerillaledaren ”Uriel” ha uppmanat till aktivt materiellt stöd till vänsterkandidaten i det ecuadorianska presidentvalet, Andres Arauz”. Ett fantastisk fantasimissfoster som om ”Uriel” inte skulle ha tillräckligt med problem för att överleva bomber på 500 kilo i en region utan en infrastruktur av landsvägar.

Och som om detta inte skulle vara tillräckligt, publicerades fem dagar efter att Lenin Moreno avslutat sin fyra dagars turné i Washington en video med tre påstådda ELN-soldater med en stor ELN-flagga som bakgrund där denna trio i en videoläst kommuniké uttalar sitt aktiva stöd för Arauz i Ecuador. Kommunikén avslutas med att språkröret greppar tag i sin revolver på bordet som höjs mot skyn samtidigt som han utropar: ¡”HASTA LA VICTORIA, CAMARADA ANDRÉS”! Till den slutliga segern, kamrat Andres! Fattades bara några skott för att bekräfta Semanas ”reportage”.

De två andra gerillasoldaterna är beväpnade med två hagelgevär och videon avslutas och kröns med ”avsändaren” där författarna inte ens har skrivit ordet ”Liberación” rätt utan skrev ”lineracion”.

Ornitologexpert avslöjar bluffen

Den politiska desperationen slutar inte där.

Den ecuadorianska ornitologexperten Manuel Sanchez skrev i ett Twitter att videon är ett makabert falsarium och underströk att videon inte ens hade producerats i Colombia utan i Ecuador eller Peru.

Hur kunde han vara så säker på det?

Jo, vid den 18:e och 19:e sekunden i videon kan man höra fåglar kvittra som bara finns i norra Ecuador i Tumbesregionen, kännetecknad av sin ”torra skog”.

Sanchez specificerar att sången är från en 'Crypturellus transfasciatus (rapphöna eller vitbrun tinamú)'. Videon är inspelad i, och denna endemiska fågel återfinns i Ecuador som den delar med Peru och för närvarande ”hotas den av utrotning”.

Den utrotningshotade fågelarten 'Crypturellus transfasciatus (rapphöna eller vitbrun tinamú)'.


”Stoppa Arauz´ kandidatur”!

I videon har videon en banner med texten: "Selva de Colombia", inspelad i Colombias djungel, vilket är ett billigt politiskt ”montage”, avsett att misskreditera den totalt ovetande ecuadorianske vänsterkandidaten som kom att utsättas för en storm av kritik av medierna i Ecuador som ingår som den viktigaste allierade i USA:s mål att sätta stopp för Andres Arauz. Att det höjdes krav på att förbjuda Arauz att ställa upp med argumentet att han ”tagit emot pengar från knarkgerillan ELN”, ingick i kanonaden mot vänsterns man i valet.

”De där tre filurerna är antingen skogsväktare eller drängar på en bondgård”, skrev ornitologen Manuel Sanchez vidare i sitt Twitter. Han gjorde samma observation av de två gevären som är typiska för just väktare i Latinamerika, två gevärspipor med hagel, vapen som knappast biter på den av USA beväpnade colombianska armén med en halv miljon under vapen och ett aktivt flygvapen.

ELN dementerar

ELN-gerillans högsta ledning dementerade i en kommuniké (https://eln-voces.net/rechazamos-la-manipulacion-de-informacion-contra-ecuador/det pinsamma spektaklet och kallade för ett billigt Fakenews som om ELN skulle vara så imbecilla att den skulle lägga sig Ecuadors inre angelägenheter. Gerillan skriver att det handlar om ”ett informationskrig” för att manipulera ”valet i Ecuador”.

Trots denna psykologiska krigföring på alla nivåer och fronter vann Arauz den första omgången i valet den 7 februari i år med knappt 32 procent. De två övriga kandidaterna har gett ”ELN-spöket” full trovärdighet och Yaku Perez sa till och med i den colombianska tevekanalen NTN24 att temat ELN ”måste utredas INNAN valet”!
Ingår han också som en dold aktör i ”Washingtrions Hemliga Manual”

https://actualidad.rt.com/actualidad/383014-ave-delata-falso-video-arauz-ecuador/amp?__twitter_impression=true


LENIN MORENO och JUAN GONZÁLEZ, det Nationella Säkerhetsrådet högste chef för den Västra Hemisfärens Avdelning i USA den 27 januari i år. I sällskapet tjänstemän samt Morenos fru.